HOME » Nieuws » Persbericht vvKampen

Persbericht vvKampen

Gepubliceerd op 9 november 2017 17:15

KAMPEN – Naar aanleiding van de wanordelijkheden die wij hebben ervaren tijdens de wedstrijd VSW 1 - VV Kampen 1 op zaterdag 4 november 2017 en het bericht op de website van weekblad De Brug “https://brugnieuws.nl/sport/vv-kampen-overweegt-stappen-tegen-vsw” delen wij het volgende mee:

Het bestuur van VV Kampen heeft in de bestuursvergadering uitvoerig gesproken over hetgeen gebeurd is in en langs het veld van VSW uit Windesheim.

Nadat alle vaststaande feiten nogmaals besproken waren, hebben wij vastgesteld dat het gedrag van een aantal supporters en spelers van VSW absoluut de grens van het toelaatbare heeft overschreden en daarom hebben wij besloten om een klacht in te dienen bij de KNVB.

Het voortdurend uitschelden met de meest vreselijke ziektes en het gebruiken van racistische scheldwoorden is iets wat wij als vereniging nooit zullen accepteren. Tijdens deze wedstrijd zijn zowel, spelers, staf, en supporters met kleine kinderen hieraan blootgesteld.

Wij hebben bewust gekozen om hier melding van bij de KNVB te maken zodat zij op de hoogte zijn van het gebeuren. Als overkoepelende organisatie kan de KNVB er dan ook voor zorgen dat dit soort praktijken uitgebannen wordt zodat voetballers in een normale omgeving hun sport kunnen blijven beoefenen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van VV Kampen, Ron Diender. Het email-adres is voorzitter@vvkampen.nl

«   »